Pétnatt vol. 1

Den 15. februar arrangerte vi Pétnatt for første gang. Pétnatt er Bergens første naturvinmesse med fokus på rene viner uten tilsetninger. Messen ble arrangert med 7 ulike vinimportører som alle har et stødig og faglig grep om begrepet «naturlig vin» og hva dette innebærer for forbrukeren. De som var med i år var: Non Dos, Autentico / Moestue Grape Selections / Vinarius / Nebbiolo Wines / Winehouse / Solera og Vingalleriet. Årets Pétnatt ble arrangert på utestedet Magda i Kong Oscarsgate med et overveldende besøk på 180  gjester. Vi gleder oss allerede til Pétnatt vol. 2 i 2019!

Nede på siden finner du viner fra importørene våre som vi anbefaler med litt ekstra info om hva de forskjellige kan passe til av mat eller helgeaktiviteter.

Anbefalte viner fra kvelden

Force Majeure Chenin BlancMother rock wines

Laget av John Mayer aka. “Stompy”. John er nominert til “Young Gun of the year award” i Sør-Afrika. Vinen er laget på 100%  Chenin Blanc og er fra Swartland. Druene er pressede, hele klaser, ufiltrert og naturlig gjæret. 

Kreydenweiss Kritt Pinot Blanc / Marc Kreydenweiss

Biodynamisk siden 1989. Laget på 100% Pinot Blanc fra Alsace. Vinifikasjon i gamle foudre-fat med 100% lokal gjær. Vinen ligger på bunnfall i minst 11 måneder før den tappes på flaske.

Krasna Hora Pinot Noir / Krasna Hora

Tsjekkisk (Moravia) Pinot Noir lagret på gamle 1000 liters eikefat i ca. 10 mnd. Vineriet ble startet under kommunisttiden og drives i dag biodynamisk. Bruker urtete i vinmarken i stedet for insekstdrepere, kjemiske sprøytemidler og kunstig gjødsel.

Rayos Uva / Olivier Riviere

Tempranillo fra 1000 meters høyde i Rioja Baja og 50% Graciano. Olivier lager biodynamisk vin med fermentering på ståltanker med 100% lokal gjær. Vinen er ytterligere lagret på store, gamle eikeliggere i 10 mnd.

Zillinger “R” Weissburgunder Hohes Eck / Johannes Zillinger

Johannes Zillinger har drevet bio i 30 år, er pioner når det gjelder øko og Demeter sertifisert. Denne Weissburgunderen (Pinot Blanc) er fra 35 år gamle vinstokker som vokser på loess-kalkstein, noe er gjært i amphora, resten i ståltanker.

Casa Belfi Colfondo Rabosa / Maurizio Donadi

Maurizio Donadi lager biodynamisk prosecco på “gamlemåten” – slik den opprinnelig ble laget. Denne røde proseccoen er gjæret på amfora og sement. Og når våren kommer tappes den på flaske, hvor den danner bobler på naturlig vis. Vinen er rød, uklaret og ufiltrert.

Belgia – øl og mat i kombinasjon

I april reiste Ove til Belgia med Kultour og Tourist Flandern for å smake på belgisk øl! Med på turen var en av Norges beste kokker, Gunnar Jensen,...

Rask vei til skikkelig god Hardangersider.

Det fins folk som mener at det ikke blir like god cider av spiseepler. Dette er heldigvis bare dillball, tull og vas. Torsdag smakte vi et knippe av de aller beste ciderene fra Hardanger! Puncheur var på nyåpnede "Hoggorm" i går for å smake, analysere og snakke om...

Ciderfest på Hoggorm!

Norsk Cider er etter vår mening noe av det beste man kan drikke. Og er du i Bergen førstkommende torsdag så har du en unik sjanse til å smake selv dersom du ikke allerede er helt overbevist. Dette arrangementet er et samarbeid mellom Petnatt og studenter på Design...